Menu

OLZUSY u Fajwokloków

Komentarze (17)

Dodaj komentarz
  • tojestmojnotatnik

    Hmm... rzodkiew albo pasternak... Które?

  • Gość: [Krym] 194.255.43.*

    Również obstawiam albo pasterniaka albo rzodkiew

  • Gość: [Zoe30] *.fbxo.proxad.net

    Marchew biala, pietruszka, pasternak :-)

  • takajedna_ja

    biała rzodkiew sądząc po liściu

  • Gość: [Mamcia] *.dynamic.mm.pl

    Poprzedniczka ma racje. Sądząc po liściach jest to daikon (rzodkiew japońska, biała rzodkiew).

  • brittany

    Biala rzodkiew
    Sprobuj. Jak pieprzny smak to rzodkiew.

  • spirit_of

    To jest ta dluga bilala rzodkiew, u nas zwana Rettich. Na chleb z nia w plasterkach, troszke mozna posolic do smaku, pycha.

  • sylwiastep

    Brawo! To jest rzodkiewka, ale taka super mocno przerosnieta. Powinna byc wyrwana z ziemi jak byla o wiele, wiele mniejsza... taki gigancik mi urosl. Na dzialce zostawilam jeszcze jedna, w podobnym rozmiarze, zobacze, jaka wielka urosnie.

    A co to jest pasternak, swoja droga?

  • tessa37

    To ten od: "figi z makiem z pasternakiem";) Takie jak korzeń pietruszki, tylko mdłe w smaku;)

  • eks1991

    Pasternak świetny w mieszance duszonych warzyw. Dodawać pod koniec duszenia, bo bardzo szybko rozgotowuje sie

  • spirit_of

    Pasternak, zapomniane przez wiele lat warzywo, aktualnie przezywa u nas renesans.

  • michal_8874

    Wygląda na olbrzymią rzodkiew :)

  • sylwiastep

    Przerosnieta bardzo. Chyba tez robaki ma w srodku...

  • yoskaiga

    Pasternak to jest to ,co lezy na warzywach w każdym angielskim markecie, a połowa polskiej ludzkości w UK postrzega go jako pietruszkę;)

  • sylwiastep

    Ja tez w tej połowie! Mama mi wtyka: to nie pietruszka!! Ja jej na to- jak nie jak tak??

  • brittany

    Pasternak dobry jest do pieczenia jako warzywo z blachy. Sprobuj.

  • julcia175

    biała rzodkiew jest super do chrupania lub na kanapki w plasterkach

Dodaj komentarz

© OLZUSY u Fajwokloków
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci